Ekmel Bey ''intihalci'' çıktı

CHP ve MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sürekli "bilim adamı ve kibarlığı" ile öne çıkarmaya çalışırken, Gazeteci Soner Yalçın'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Yalçın, belgeleriyle, İhsanoğlu'nun "İntihalci" olduğunu ortaya koydu.

Ekmel Bey ''intihalci'' çıktı

Gazeteci Soner Yalçın köşe yazısında Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kaleme aldı. Geçmişten örneklerle ilginç bir konuyu gündeme taşıdı. Yalçın'a göre CHP ve MHP'nin öve öve bitiremediği İhsanoğlu intihalci çıktı.

Yazısına; ''Çatı'' çevresi, Çankaya Köşkü'ne aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun özellikle bilim adamlığı ve kibarlığına övgü yarışında" diyerek başlayan usta gazeteci, "Söylenenler-yazılanlar ne kadar gerçek?" diye sorarak geçmişten bir örnek verdi.

"Gelin sizi yıllar önce yapılan bir intihal tartışmasına götüreyim. Konu, Fatih Medresesi idi. Ekmel Bey'in kaleme aldığı makalesi çalıntı mıydı? ''Akademik hırsızlık'' iddiasına Ekmel Bey nasıl şaşırtıcı yanıt verdi? "

Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Unan, 1993'de"Fatih Külliyesi Medreseleri" ile ilgili doktorluk tezini; görüşlerini almak üzere İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na gönderdi.

3 yıl sonra sunuşunu Tayyip Erdoğan'ın yazdığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir dergide, İhsanoğlu'nun kaleme aldığı "Fatih Külliyesi Medreseleri ile ilgili uzun bir makale yayımladı.

Fahri Unan, dergiyi okuyunca şoke oldu. İhsanoğlu'nun makalesi, yazım hatalarına varıncaya kadar kendi tezinin aynısıydı! Bir dergide, konuyu eleştirip İhsanoğlu'nu bilim dünyasına şikâyet etti. İhsanoğlu ise başka bir dergide tezini birebir kopyalayan Unan'a hakarete varan sözlerle tepki gösterdi.

Soner Yalçın yazısında Ekmelleddin İhsanoğlu'nun başka yazarlardan da intihal yaptığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

AKP Soner Yalçın chp mhp suudi arabistan Ekmeleddin İhsanoğlu