PKK ile PYD organik irtibatı istihbarat raporlarıyla belgelendi

ABD'den PYD'ye yönelik destek açıklaması ve buna yönelik Türkiye'den yükselen tepkiler gözleri bir kez daha PKK-PYD irtibatına çevirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dikkat çektiği PKK-PYD bağlantısı istihbarat raporlarıyla da saptandı. Buna göre, PYD'deki üst düzey görevleri doğrudan Kandil'den atanan PKK'lılar yürütüyor.

PKK ile PYD organik irtibatı istihbarat raporlarıyla belgelendi

PKK ile PYD organik irtibatı istihbarat raporlarıyla belgelendi.

Tespitlere göre; üst düzey PKK yöneticileri doğrudan PYD organlarının başında bulunuyor.

ABD, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı PKK’nın Suriye kolu PYD’ye destek vereceğini açıklamış, bu karar tepkiyle karşılanmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da ABD yolculuğu sırasında PKK ile PYD irtibatına dikkat çekti. Davutoğlu'nun bahsettiği irtibatın istihbarat raporlarıyla da saptandığı, PYD'deki üst düzey PKK yöneticilerinin kimliklerinin belirlendiği öğrenildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre bu raporlar Başbakan Davutoğlu'na da iletildi.

Raporlara göre;

- Meryem ve Melisa kod isimlerini kullanan Fatma Demir, PYD’nin kadın savaşçılar sorumlusu. 1998 yılında PKK'ya katılan Fatma Demir, 2012'den itibaren PYD içinde görev aldı. Demir, Ayn El Arab bölgesinde PYD’nin kadın kolları olan YPJ içinde “sorumlu” düzeyde faaliyet gösteriyor.

- Doktor Şervan kod adını kullanan Mehmet Şerif Aslan: 2008’den bu yana PKK adına Suriye’de PYD içinde silahlı faaliyet yürütüyor. Halen PKK’nın HPG Ana Karargah Komutanlığı’nın Rojava birim sorumlusu olarak Serekaniye bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet yürütüyor.

- ‘Dilovan’ ve ‘Masiro’ kod isimlerini kullanan Bedirhan Abo: PKK’nın Suriye Üçlü Yönetimi’nde yer alıyor. PKK’nın Rojava Askeri Kanat Genel Sorumlusu olarak silahlı faaliyet yürütüyor.

Uzmanlar; PKK’nın son dönemde Türkiye’deki eylemlerinde, PYD'nin Suriye'deki yöntemlerinin izlerinin görüldüğüne dikkat çekti.

PYD'nin kuruluşunun, PKK'nın aldığı kararla, PKK yöneticileri tarafından gerçekleştirildiği biliniyor. PYD Eş Başkanı Salih Müslim Abdullah Öcalan'a da yakın isimlerden biri. Müslim'in Öcalan'la yan yana pek çok fotoğrafı bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr