Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Türkiye yaptırımlara boyun eğmez"

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik kışkırtmalar, gerginliği tırmandırıyor. Yunanistan; Fransa ve ABD ile attığı adımlarla ateşi körüklüyor. Vatan Partisi Lideri, son gelişmeleri İran'ın Mehr haber ajansına değerlendirdi. Bölgedeki savaş kışkırtmalarını yorumlayan Perinçek, "Doğu Akdeniz’de savaşa karar verecek olan ülke ABD’dir" dedi. "ABD'ye karşı birleşmemiz gerek" diyen Vatan Partisi Lideri, "Doğu Akdeniz'deki çözümün anahtarı kuvvetli olmak" vurgusu yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Türkiye yaptırımlara boyun eğmez"

TürkiyeDoğu Akdeniz'de baskılara boyun eğmeden, faaliyetlerine devam ediyor. Karşı hamleler peş peşe gelse de, Ankara hem "diyalog" diyor, hem de caydırıcı gücünü tüm dünyaya gösteriyor.

Vatan Partisi Lideri bölgedeki son gelişmeleri İran'ın Mehr haber ajansına değerlendirdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması gündemde. Vatan Partisi Lideri, "Türkiye için tehdit oluşturmaz" dedi.

Vatan Partisi Lideri Türkiye'nin AB üyesi olma ihtimalinin de olmadığını söyledi. "Türkiye artık Asya mevzisine yerleşmektedir" dedi.

Fransa, Doğu Akdeniz'de yaptığı kışkırtmalarla gündemde. Perinçek, Fransa'nın Batı Asya'da ABD'nin boşluğunu doldurmaya çalıştığını söyledi. Ama asıl tehdit konusunda uyardı.

Doğu Perinçek bölgesel işbirliğinin önemine ve Doğu AKdeniz'de oluşabilecek kuvvet birikime vurgu yaptı.

Perinçek, Vatan Partisi'nin "Karadeniz ve Akdeniz dostluk barış planı"nı da anlattı.

ulusal.com.tr

türkiye iran doğu akdeniz