"İntihar değil cinayet"

"İntihar değil cinayet"

Türkiye Gençlik Birliği Kayseri ve Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, öğretmeninin istismarı üzerine intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K. İçin eylem yaptı. Kayseri halkının kadın-erkek omuz omuza yoğun ilgi gösterdiği eylemde konuşan TGB İl Başkan Yardımcısı Ela Özsoy, "Kadınımızı karanlık zebanilerin ayaklarının altından kurtaracağız." dedi.

Ela Özsoy tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Her gün artan kadın cinayetleri, tecavüzler, istismarlar bu sistemin çürüdüğünün göstergesidir. Kadını obje olarak gören zihniyet çürümüş ve etrafına pisliklerini saçmaktadır. Kadın- erkek ilişkisini ayaklarının altına alan bu zihniyetten hesap soracağız. Kadınımızı karanlık zebanilerin ayaklarının altından kurtaracağız.

Katil sadece Kayseri’de değildir. Kadının çalışmasında sakınca görenler de, hamile kadının sokakta gezmesine karışanlar da, tecavüze uğradıysa çocuğu aldırmasın “çocuğun ne suçu var, bütün suç annesinde” diye aşağılıkça açıklama yapanlar da, kız çocuğuna karşı şehvet duyulabilir diyerek fetva verenler de katildir. Kadını sadece bu amaçla gören, düşünen her sapık katildir.

Buradan belirtiyoruz; Cansel’i katleden herkesten hesap soracağız. Kadınları katleden, metalaştıran ve ikinci sınıf muamele gösteren herkesten hesap soracağız. Söz veriyoruz!”

dedi.

Basın açıklaması bitiminde kitle dağıldı.

ulusalkanal.com.tr