İstanbul Askeri Casusluk davasında yeniden yargılama başladı

Türk Ordusu’na yönelik kumpaslardan İstanbul Askeri Casusluk davasında yeniden yargılama başladı. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından yapılan ilk duruşmada dijital verilerin bilirkişi incelemesi için Adli Tıp’a gönderilmesine karar verildi.

İstanbul Askeri Casusluk davasında yeniden yargılama başladı

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından İstanbul Askeri Casusluk davasında yeniden yargılama başladı.

İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi 44 komutan ve TÜBİTAK görevlisinin mahkumiyetlerine neden olan dijital verilerin inceleme için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Dijital veriler Adli Tıp uzmanları tarafından incelenecek. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’na ulaştırılacak dosyalardaki bilgi güvenliğinin sağlanması için özel yazı yazılmasına karar verdi. Adli Tıp’ta içeriğine ulaşacak personel de kayıt altına alınacak. Adli Tıp’a dijital dosyalarda delil bütünlüğü ve üst veri bilgilerinde manüpilasyon olup olmadığı sorulacak.

Duruşmada söz alan avukatlar, özel görevli mahkemenin delil olarak gösterilen dijital verileri kendilerinden sakladığını hatırlattı. Bilirkişilere yöneltilecek soruların belirlenebilmesi için önce dijital verilerin kendilerine teslim edilmesi istendi.

Emekli Tuğamiral Şafak Yürekli duruşmada “Askeri Casusluk” kumpasının “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri’ni sıfırlamak” için kurgulandığını vurguladı. Yürekli TSK’daki Atatürkçü komutanların hedef alındığına dikkat çekti.

Davanın 1 numarası olarak gösterilen emekli Albay İbrahim Sezer de evinin bile aranmadığını dijital verilen kendisine ait olmayan bir evde bulunuduğunu belirtti. Davada yargılanan çok sayıda muvazzaf ve emekli komutan da duruşmada hazır bulundu. Dava 6 Kasım 2015’e ertelendi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr