Şehit polis Ahmet Karadağ toprağa verildi

Berkin'in ardından bir canı daha toprağa verdik. Tunceli'de Berkin Elvan protestosuna biber gazlı müdahalenin ardından kalp krizi geçiren polis memuru Ahmet Küçüktağ, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Tunceli'de polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiği Berkin Elvan protestolarında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı.

Berkin'den bir gün sonra toprağa verilen polis memuru Ahmet Küçüktağ, henüz 4 aylık evliyken kocasını kaybetmiş bir eş, yitirilmiş bir hayat ve gözü yaşlı bir aile bıraktı.

Küçüktağ müdahaleler sırasında, araç içindeydi. Meslektaşlarının attığı biber gazı, onun gibi 4 yurttaşı daha hastanelik etti. Tunceli Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar, Küçüktağ'ı kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Hastanede birkaç kez kalbi duran Küçüktağ için Elazığ Fırat Üniversitesi'nden askeri helikopterle kalp pili getirildi. Kalp pili takıldı, ancak polis memuru müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Hastane önünde ölüm haberini alan eşi, üzüntüsünü, öfkesini kime yönelteceğini bilemedi. Dizlerini dövmekten başka bir şey yapamadı.

30 yaşında hayata veda eden polis memuru Ahmet Küçüktağ, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenle gözayşaları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, "Şiddete kaşrı emanetinizi koruyamadım" dedi ve Küçüktağ'ın ailesinden helallik istedi.

Emniyet Müdürü, Küçüktağ'ı ölüme götüren sebebin şiddet olduğunu söyledi. Ancak, biber gazlı müdahalenin ardından kalp krizi geçrien Küçüktağ’ın kesin ölüm sebebi Elazığ Adli Tıp’ta yapılan incelmenin ardından belli olacak.

ulusalkanal.com.tr