Rusya'dan önemli açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'deki terörist grupların ülke dışından hâlâ yardım aldığını söyledi.

Rusya'dan önemli açıklama

Zaharova düzenlediği bir basın toplantısında, ''Elimizde, terörist grupların ülke dışından silah ve militan yardımı almaya devam ettiğini gösteren bilgiler var. Bu yardım olmadan teröristleri yenmenin çok daha çabuk olacağını söylememe gerek bile yok'' dedi.

'SURİYE'DEKİ AMAÇLARIMIZ DEĞİŞMEDİ'

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının amacının da değişmediğini belirten Zaharova, şunları söyledi: ''Her gün Rusya'nın Suriye'deki amaçlarının başka olduğu yönünde değerlendirmeler duyuyoruz. Bu, doğru değil. Suriye'deki eylemlerimizin amacı siyasal çözüm.''

'İDLİB'DE HASTANE VURULDU' İDDİALARINA YALANLAMA

Zaharova ayrıca, Rus hava güçlerinin Suriye'nin İdlib kentindeki bir hastaneyi vurduğu yönündeki iddiaları da reddetti. Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, bu iddiaları 'enformasyon saldırısı' olarak tanımladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Viyana'da Suriye ile ilgili yapacağı görüşmeler hakkında da bilgi veren Zaharova, ''Lavrov önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Sonra da Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin dışişleri bakanları dörtlü olarak görüşecek'' dedi.

LAVROV-ÜZÜMCÜ GÖRÜŞMESİ 29 EKİM'DE

Bunların yanı sıra Zaharova, Lavrov'un 29 Ekim'de de Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Sekreteri Ahmet Üzümcü ile Moskova'da bir araya geleceğini paylaştı.

Bu arada Zaharova İsrail ve Filistin yönetimi arasındaki gerilimin dinmesi için her iki tarafa da çağrı yaptı: ''Terör olaylarını şekli ne olursa olsun kınıyoruz. Her iki tarafı da bu tehlikeli gerilimi dindirmek ve karşılıklı güveni yenilemek için ciddi önlemler almaya çağırıyoruz.''

'IŞİD'İN AFGANİSTAN VE PAKİSTAN'DA GÜÇLENMESİ ENDİŞE VERİCİ'

Zaharova, IŞİD'in Afganistan ve Pakistan'daki varlığını güçlendirmesinden de endişe duyduklarını söyledi: ''IŞİD Afganistan'ın 34 vilayetinden 25'ine yerleşmiş durumda. Bu, bizi endişelendiriyor. IŞİD'in komşumuz Pakistan'da da yerleşik hâle gelmeye çalışmasını da tehlikeli buluyoruz.''

rusya mariya zaharova Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü