Kumpasçı hakimin sicili
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün ortaya çıkan rüşvet skandalına, Ergenekon davasında görev yapan hakimler için de geçerli. Bunun en net örneği ise, hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun Çatalca'da karıştığı usulsüzlük ve tehdit olayı! 2007 yılında usulsüz bir satınalma işine girişen Haşıloğlu, olayı İcra Müdürü'nü ölümle tehdite kadar götürdü. Ancak hakkında hiçbir işlem yapılmadı!
Kumpas nasıl kuruldu? Gündem Ergenkon ve Balyoz kumpasları ve kumpaslarda görevden alınanlar... Ergenekon tertibinde görevli savcı Zekeriya Öz göreve başladığı ilk yıldan bu yana skandallarla gündme geldi.
Ergenekon davasına müebbet hapis cezalarında imzası olan hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile ilgili de önemli bir usulsüzlük dosyası var.
Dosyanı konusu usulsüz olarak ucuz mal satın almak. 2007'de Çatalca Sulh Ceza Mahkemesi hakimi olan Sedat Sami Haşıloğlu, Çatalca İcra Müdürlüğü'nden ucuz taşınmaz almak istedi. Bunun için Çatalca İcra Müdürü'ne baskı uyguladı. Haşıoğlu İcra Müdürü'ne talimat vererek satışa çıkarılan taşınmazların kendine bildirmesi istedi. Eşinin dayısı Eyup Aytemur'u 14 Mayıs 2007'deki ihaleye sokan Haşıloğlu, taşınmaz ihalesini 120 bin TL bedelle aldı. Alım için gerekli teminat, Çatalca'daki bir kuyumcuda bozdurulan 40 bin dolarla ödendi. Bu olaydan bir ay kadar sonra, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atandı.
Ancak işler yolunda gitmedi. Satın alınan binanın üzerine kat çıkma ruhsatı, idare mahkemesinde iptal edildi. Haşıloğlu ise iptal kararı üzerine, paranın geri kalanını yatırmadı. Satış iptal edildi, teminat yandı! İcra Müdürlüğü taşınmazı bir kez daha satışa çıkardı.
Bunu öğrenen Sedat Sami Haşıloğlu, Çatalca Adliyesi'ne giderek İcra Müdürü Fatma Arıkan'ı boş bir odaya kapattı. Tehdit dolu bir konuşma yaptı.
“Satış kararı vermişsin. Aynı gün seni görseydim öldürebilirdim. Bu gün teminatı geri vereceksin, yoksa tayin telin yarın elinde olur. Ben şimdiye kadar istediğim yerde çalıştım. İstediğim kişiyi istediğim yerde çalıştıracak ve istediğim yerde çalışacak kadar kuvvetliyim”
İcra Müdürü Fatma Arıkan, Ergenekon hakimi Haşıloğlu'nu 17 Mart 2008'de Adalet Bakanlığı'na ilettti. Ancak Sedat Sami Haşıloğlu görevinden alınmadığı gibi, Arıkan Gaziantep'e sürüldü. Arıkan daha sonra da meslekten ihraç edildi.
Konu, milletvekilleri tarafından Meclis gündemine taşındı. Vekiller, Adalet Bakanlığı'nın hakimlerin bu zaafını baskı unsuru olarak kullandığını vurguladı.
Ancak Adalet Bakanlığı Haşıloğlu'nun dosyasını HSYK'ya göndermeyerek dosyanın görüşülmesini engelledi. Suç duyurusunun 5 yıllık zaman aşımı süresi ise 14 Mayıs 2012'de doldu. Dosya zamanaşımından düştü.
ulusalkanal.com.tr