Sanık polisin itirazı reddedildi

Okmeydanı Cemevi'nde Uğur Kurt'u vurarak öldüren polis S. K. 'nın ağır ceza mahkemesinde yargılanması kesinleşti. İddianamenin asliye ceza mahkemesine iadesi talebini reddeden mahkeme, sanık polisi 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılayacak.

Sanık polisin itirazı reddedildi

Uğur Kurt'u vurarak öldüren polis S. K'nın "yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine" yaptığı itiraz reddedildi. Kararla birlikte S. K.'nın 25 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması kesinleşti. Kurt'u, OkmeydanıCemevi'ndeki cenaze sırasında vuran polis hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı ve iddianame 85'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme suçlamayı az bularak polis sanık polis S. K.'nın ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verdi. Bu kararla birlite S. K. için istenen ceza miktarı da 20 yıl ila 25 arasına çıktı.

Sanık polisin avukatı karara itiraz etti ve iddianamenin asliye ceza mahkemesine geri gönderilmesini istedi. 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise kararı yerinde bularak iddianameyi kabul etti.

Kurt'un ölümüne sebep olmaktan yargılanacak sanık polis S. K. önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak

ulusalkanal.com.tr

mahkeme polis cemevi okmeydanı uğur kurt