Antalya Valisi: Gıda arzında sorun yok

Örtü Altı Tarımın Başkenti Antalya'da çiftçiler Koronavirüs ile mücadele sürecinde meyve sebze arzında sıkıntı yaşanmaması için yoğun üretim mesaisini sürdürüyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dünyanın kepenk indirdiği dönemde çiftçimizin, hem Türkiyeyi hem de dünyayı doyurmak için görevinin başında olduğunu söyledi.

Antalya Valisi: Gıda arzında sorun yok

Bir çok sektörü durma noktasına getiren Korona Virüs Salgınında tarımsal üretimin stratejik önemi bir kez daha anlaşıldı. Antalya'da üreticiler, yetiştirdikleri ürünlerin tüketiciye ulaşması için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Salgına karşı gerekli tedbirler alınarak yetiştirilen ve toplanan ürün hızla tüm yurda ve dış pazara ulaştırılıyor.

Fasulyeden, patlıcana, domatesten bibere...Nisan ayı bereketi de beraberinde getirdi. Yalnız hasat değil, çiftçinin yapacak pek çok işi var. Örtüler kaldırılacak, toprak gübrelenecek, çapalanacak, ürünler hallere götürülecek. Ve ağır maliyet yükünün kalkması için umutlu bekleyiş sürecek.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, salgın sürecinde örtü altı üretimde hiç bir gerileme olmadığını vurguladı.

Vali Karaloğlu, sağlıklı gıda tüketiminin virüse karşı savaşın önemli unsurlarından biri olduğunu hatırlattı.

Üretim alanlarında hummalı çalışmalarını sürdüren çiftçiler, tüm Türkiye'ye evde kalmalı için çağrı yapmayı da ihmal etmedi.

ulusal.com.tr

koronavirüs antalya