Akdoğan'dan 'referandum sinyali'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimleri ile ilgili konuştu. Akdoğan HSYK seçimlerinde, cemaat hakimiyetinin sürmesi halinde Anayasa değişikliğini gündeme getirdi, "refarandum sinyali" verdi.

Akdoğan'dan 'referandum sinyali'

12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimleri öncesi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Akdoğan, seçimler sonucunda cemaatin hakimiyetin devam etmesi halinde Anayasa değişikliği için refaranduma gidilebileceğinin sinyalini verdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Hiçbir organ devlete meydan okuma yeri değildir. Ülkenin kaderini de 12 bin kişinin yapacağı seçim değil, 55 milyonun yapacağı seçim belirler. Bu yüzden HSYK seçimleri her şeyin başıdır ya da sonudur gibi abartılması doğru değil." dedi.

Türkiye'nin kaderinin bir grubun eline bırakılamayacağını belirten Akdoğan, muhalefet liderlerinin de bu konuda destek vermesi gerektiğini belirtti.

AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın da gündeminde HSYK seçimleri vardı. HSYK seçimleri için gereken her şeyin yapılacağını söyleyen Ünal, "o zümre kazanırsa seçimleri gayri meşru ilan ederiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

hsyk referandum akdoğan