'IŞİD, Türkiye'nin desteğiyle 130 araçlık konvoy gönderdi' Rusya, Türkiye'yi uyardı

Suriye Ordusu, Rusya’nın hava gücü desteğiyle Halep kentinde IŞİD ve Nusra cephesine ağır darbeler vurdu. Buna karşı iki örgüt arasında Suriye Ordusu’na karşı koordinasyon kurma çalışmaları başladı. Konuyu gündeme taşıyan Lübnan Es Sefir gazetesi yazarı Muhammet Ballut, IŞİD’in Rakka’dan Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar desteğiyle Halep’e 130 araçlık konvoy gönderdiğini yazdı. Yazar, ayrıca Rusya’nın terör örgütlerine uçaksavar verilememesi konusunda Türkiye’yi uyardığını ileri sürdü.

'IŞİD, Türkiye'nin desteğiyle 130 araçlık konvoy gönderdi' Rusya, Türkiye'yi uyardı

Suriye Ordusu’nun 16 Ekim’de başlattığı Halep operasyonu terör örgütlerine ağır darbe vurunca yeni arayışlar gündeme geldi. Bu kapsamda IŞİD ve Nusra Cephesi Suriye Ordusu’nu kapana almak için yeni bir plan geliştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı bir hafta önce konuyu gündeme getirmişti.

Lübnan Es Sefir yazarı Muhammet Ballut aynı plan kapsamında IŞİD silah ve militan yüklü 130 araçlık bir konvoyu Halep’e naklettiğini yazdı. Bölgede etkili olan kum fırtınası IŞİD’in araçlarını Halep’e nakletmesinde kolaylık sağladı.

IŞİD bu sayede Rus uçakları görmeden iki gün önce araçların geçişini sağladı.

Yeni plana göre IŞİD doğudan Nusra’da batıdan saldıracak. Böylece Suriye Ordusu Halep’te iki ateş arasında kalacak. Bu plan kapsamında Suriye Ordusu’nun tedarik yollarını kesmekte hedefler arasında.

Es Sefir yazarı ayrıca Rusya’nın, terör örgütlerine uçaksavar füzesi verilmemesi konusunda Türkiye’yi uyardığını ileri sürdü.

HABER: MEHMET KIVANÇ / ŞAM

ulusalkanal.com.tr

ışid