ABD'de kritik toplantı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Türkiye ziyaretinin ardından, iki ülke arasında çözüm yolları oluşturmak amacıyla bir mekanizma kurulması kararı alınmıştı. Bu bağlamda ilk toplantı Washington'da yapıldı. Suriye gündemli toplantı ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "önümüzde başarılı geçmesini umduğumuz birçok konu var" dedi. Neurt, SDG adı altında PKK/PYD'den de yine "değerli bir ortak" diye bahsetti.

Ankara-Washington hattındaki gerilimi düşürmek amacıyla yapılması planlanan toplantıların ilki Washington'da başladı.

Toplantı, kurulan üç teknik komiteden biri olan "Suriye Komitesi" ile yapılıyor..

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, iki ülke temsilcileri arasında Suriye bağlamında konuşulacak birçok konu başlığı olduğunu ifade etti. Bu kapsamda Afrin operasyonu da toplantının ana gündem maddeleri arasında.

Nauert, toplantının gidişatıyla ilgili ise Nauert, "Bunlar giriş görüşmeleri; önümüzde başarılı geçmesini umduğumuz birçok konu bulunuyor" diye konuştu.

Neurt'e Afrin'de Türk Ordusuna karşı savaşan PKK/PYD'liler sorulduğunda ise yine "IŞİD" bahanesini öne sürdü. Teröristleri "IŞİD ile savaşta muazzam bir güç ve değerli bir ortak’ diye nitelendiren Nauert, Afrin'e kaydırılan teröristlerin Amerika'da endişe yarattığını ve bunun görüşmelerin konusu olacağını söyledi.

Suriye komitesine, Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, ABD heyetine ise ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Wess Mitchell başkanlık ediyor.

ulusal.com.tr

abd