ABD'li Senatör Patrick Welch'den Fethullah Gülen itirafı

Amerikalı Senatör Patrick Welch, Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. Senatör, "Gülen, Amerika yararına hizmet eden bir kurban" ifadesini kullandı. Welch, ABD Başkan Adayı Hillary Clinton’ın, Gülen’e güçlü bir dış politika teminatı verdiğini de açıkladı.

ABD'li Senatör Patrick Welch'den Fethullah Gülen itirafı

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Amerikalı senatörden itiraf gibi ifadeler geldi.

ABD Illinois Senato üyesi Patrick Welş, darbe ile ilgili Russia Today’e konuştu. Senatör, Fethullah Gülen ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Welch, Fethullah Gülen için “Amerika yararına hizmet eden bir kurban” dedi.

Amerikalı senatör, ABD Başkan Adaylarından Hillary Clinton ile Fethullah Gülen’in arasının çok iyi olduğunu, Clinton’un Gülen’e bazı sözler verdiğini açıkladı.

Clinton’un, ABD Başkanı olması durumunda Gülen’e güçlü bir dış politika teminatı verdiğini belirten Senatör Welch, bu ilişkiyi Clinton’ın bir başkanlık adımı olarak değerlendirdi.

Amerikalı senatör, ABD’nin Rusya’ya baskı kurmak için Türkiye’ye ihtiyaç duyduğunu ancak Gülen’i asla iade etmeyeceğini söyledi.

ABD’nin, siyasi açıdan Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen arasında kalmak istemediğine dikkat çeken Welch, "Amerika’nın Gülen’in iadesini bir kez daha şiddetle reddettiğini” hatırlattı. Welch, “ABD Gülen’i iade etmeyi kabul ederse, darbe girişiminin iddialarının gerçekliğini kabul etmiş olur” dedi.

Darbe girişiminin Washington ve Ankara arasında diplomatik sürtüşmeye yol açıp açmayacağı sorusunu ise Welch, “ABD, Suriye’de savaşan ve Rusya’dan korkan bir Türkiye istiyor” sözleriyle yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr