ABD’de ölü sayısı 87 bine ulaştı

ABD’de Kovid-19 nedeniyle ölümlerin sayısı 87 bine ulaştı. Vaka sayısı da 1 milyon 457 bini geçti. Ülkede bu hafta işsizler ordusuna 3 milyon kişi daha eklendi. İşsiz sayısı 36 milyonu aştı.

ABD’de ölü sayısı 87 bine ulaştı

ABD'de Hafta başında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80 bindi. Ölü sayısı 5 günde 87 bine ulaştı. Vaka sayısı da 1 milyon 457 bini geçti. 16 binden fazla hastanın durumu da kritik seviyede.

Kovid-19 salgını dünyanın en büyük ekonomisinde yıkımlara neden oldu. Kapalı ekonominin açılma hamleleri de işe yaramadı. Son bir haftada 3 milyon kişi daha işsizlik başvurusu yaptı. İşsizlerin sayısı 36 milyon 471 bin oldu.

Koronavirüs salgınının ABD'de sosyo-ekonomik eşitsizliği de ortaya çıkardı. Ülkedeki et fiyatları yüzde 30 arttı. Düşük gelirlerin tercih ettiği marketlerde et satışları neredeyse durdu. Yüksek gelirlilerin alışveriş yaptığı marketlerde ise tam tersi yaşandı.

Bu arada salgının merkezindeki eyalet olan New York'un ünlü Times Meydanı’na Kovid-19’dan ABD Başkanı Donald Trump'ı sorumlu tutan bir pano asıldı.

Film yapımcısı Eugene Jarecki tarafından kurulan panoya, “Trump Ölüm Saati” adı verildi. Jarecki, “Bu acı unutulamaz. On binlerce Amerikalı, yönetimin daha önce harekete geçmemesi ve başarısızlığı yüzünden hayatını kaybetti” dedi.

ulusal.com.tr

abd