Cemaat, Erdoğan'ı 9 yıldır dinliyor

İçişleri Bakanlığı cemaatin 9 yıldır Erdoğan'ın her nefesini takip ettiğini tespit etti. Dinlemelerin merkezinde F-Tipi operasyon merkezinin olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal yöneticileri ise yıllardır "Erdoğan'ı dinledikleri" iddiasıyla Silivri'de tutsak...

Cemaat, Erdoğan'ı 9 yıldır dinliyor

F-Tipi örgütlenmenin Başbakan Erdoğan ve yakın çevresini 2005 yılından beri dinlediği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberinde; emniyetten tasfiye edilen cemaatin takibe devam edebilmek için yurt dışından özel ortam dinleme cihazları getirdiği belirtiliyor.

17 Aralık sonrası İçişleri Bakanlığı dinlemelerin boyutunu ortaya çıkarmak için çalışma başlattı. Çalışmada cemaatin Erdoğan ve çevresini 9 yıldır adım adım takip ettiği ve her görüşmesini dinlediği tespit edildi.

Öte yandan Ulusal Kanal, Aydınlık ve İşçi Partisi yöneticileri ise Erdoğan'ı dinlemek suçlamasıyla yıllardır Silivri zindanında tutsak.

Deniz Yıldırım Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni'yken 9 Kasım 2009'da gözaltına alınarak tutuklandı. Görevden alınan cemaatçi savcıların yazdığı iddianame ile yargılanan Yıldırım, Ergenekon hakimleri tarafından 16 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

19 Ağustos 2011'de cemaat opeasyonu ile tutuklanan dönemin Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü ile İşçi Partisi yöneticileri Mehmet Bedri Gültekin ve Erkan Önsel'e yöneltilen suçlamada aynıydı. F-Tipi gladyo Özlü, Gültekin ve Önsel'i "Başbakan Erdoğan'ı dinlemek ve ses kayıtlarının yayınlanmasını sağlamak"la suçluyordu.

İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal yöneticilerinin tutuklanmasına neden olan telefon görüşmelerinde kamu yararı olduğu mahkeme kararlarına yansıdı. Ancak Ergenekon hakim ve savcıları bu kararı da dikkate almadı.

ulusalkanal.com.tr

cemaat işçi partisi ulusal kanal aydınlık erdoğan