AKP'li Hüseyin Çelik: Bu adam kimdir? Ben de peşindeyim, onu bulacağım

İstanbul'da kabul dilen F tipi örgütün yasa dışı dinleme ve casusluk faaliyetlerine ilişkin iddianamede AKP'li Hüseyin Çelik'in cemaate bilgi sızdırdığı öne sürülüyordu. İddialarla ilgili konuşan Çelik, bu bilgiyi gündeme getiren polis kuryesinin peşinde olduğunu söyledi. Çelik, "Bu kurye denen adam kimdir, hangi maksatla yapılmıştır. Ben de peşindeyim, onu bulacağım" dedi.

AKP'li Hüseyin Çelik: Bu adam kimdir? Ben de peşindeyim, onu bulacağım

F tipi örgütün yasa dışı dinleme ve casusluk faaliyetlerine ilişkin iddianamede yer alan, AKP'li Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın cemaate bilgi sızdırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. AKP'li Hüseyin Çelik iddialarla ilgili ilk kez konuştu.

143 polisin sanık olarak yer aldığı iddianamede, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eski bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in, eski AKP milletvekili İlhan İşbilen aracılığıyla gizli bilgileri cemaate ilettiği belirtiliyordu.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Hüseyin Çelik, iddiaların bir polis kuryesinin ifadelerine dayandırıldığını, bu konuda İçişleri Bakanı Selami Altınok’la görüştüğünü söyledi.

"BAKANDAN RİCA ETTİM...: İçişleri Bakanımızdan da rica ettim, ‘Bu iddia nereden çıktı, bu kurye denen adam kimdir, hangi maksatla yapılmıştır.’ Bunun ortaya çıkarılması lazım, ben de peşindeyim, onu bulacağım. Sonunda da hukuki yollardan gereğini yapacağım."

Hüseyin Çelik, İlhan İşbilen'le gizli görüşmeler yapmadığını söyledi. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da cemaate bilgi sızdırdığı iddiasını yalanlamıştı.

ulusalkanal.com.tr