Türk SİHA'lar dünya gündeminde

Türkiye'nin İHA ve SİHA'ları dünyanın merceği altında. Amerikan Forbes (Forbs) dergisinde "İHA ve SİHA'lar Türkiye düşmanlarına göz açtırmayacak" yorumu yapıldı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de milli teknolojimizden övgüyle bahsetti; "Türkiye'den İHA satın almayı planlıyoruz" dedi.

Türk SİHA'lar dünya gündeminde

Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri alma mücadelesinde Türk SİHA'ları önemli rol oynuyor. Bu başarı dünya gündeminde konuşulmaya devam ediyor. Türkiye’nin üretiminde gösterdiği başarıyı kaleme alan Forbes, sıfır hata sistemiyle nokta atışı gerçekleştiren araçların Türkiye’nin düşmanlarına yıllar boyu göz açtırmayacağını yazdı.

"Türkiye’nin var olan İHA ve SİHA envanterinin üstüne eklenecek yeni araçlar, ülkenin düşmanlarına zor günler yaşatacak." ifadelerini kullanan Forbes, yeni araçların en karmaşık durumlardan dahi kolaylıkla çıkacağını söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de Türkiye'den insansız hava araçları konusunda konuştu. Vucic, "Satın almak için yakından ilgilendiklerini" belirterek, "Türk İHA'ların son derece iyi olduğunu" ifade etti.

Vucic, İHA sistemlerinin pahalı, ancak oldukça akıllıca yatırımlar olduğunu da sözlerine ekledi.

türkiye Azerbaycan iha siha Ermenistan Sırbistan