AVM'lerde doktor ve ambulans zorunlu olacak

Son dönemlerde alışveriş merkezlerinde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu’na ek yönetmelikler hazırlayan Bakanlık, AVM’lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM'lerde doktor ve ambulans zorunlu olacak

Türkiye’de sayıları 350’ye yaklaşan alışveriş merkezlerine yeni düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemelerle, AVM’lerde doktor ve ambulans bulundurulması zorunlu olacak.

Her gün milyonlarca kişinin girdiği AVM’lerle ilgili, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ek yönetmelik hazırladı. Perakende Ticaret Kanunu'nda yapılan eklemeyle alışveriş merkezlerinde sağlık personeli bulundurulması sağlanacak.

Düzenlemenin yeni yılla bilikte hayata geçirilmesi düşünülüyor. İstihdam edilecek personel sayısı AVM’nin büyüklüğü ve müşteri sayısı göz önüne alınarak planlanacak. Bu düzenlemenin AVM’lere aylık ortalama 40 bin lira maliyeti olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yapacağı düzenlemelerde ayrıca ortak kullanım alanları, outlet konsepti ve denetim ile ilgili konular da olacak.

Buna göre alışveriş merkezlerinde outlet ibaresinin kullanılması için mağazaların sürekli indirimde olması gerekiyor. Outlet içerisinde yer alan mağazaların satışa sunduğu ürünlerin yüzde 70’inin outlet özelliği taşıması şart olacak.

ulusalkanal.com.tr

yeni dönem başlıyor