Gözler askeri yargıdaki F tipi örgütlenmesine çevrildi

Yüksek Askeri Şura'da, askeri yargıya neşter vurulması bekleniyor. Güvenlik kaynakları F tipi yapılanmanın askeri yargıda güçlü olduğuna dikkat çekiyor. Kaynaklar, örgüt mensuplarının askeri yargı kararlarıyla yeniden göreve dönme olasılığına karşı önlem alınması gerektiğini belirtiyor.

Gözler askeri yargıdaki F tipi örgütlenmesine çevrildi

Yüksek Askeri Şura öncesi İzmir'de sivil yargı 2'si amiral 6 subay hakkında gözaltı kararı aldı. 2 binbaşı tutuklandı diğer 4 komutan için de güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynaklar operasyonun sivil yargıda yürütülmesinin altında, "askeri yargıdaki Fethullahçı örgütlenmenin etkin olması"nın yattığını belirtiyor.

ASKERİ YARGIYA DİKKAT

Ulusal Kanal'a konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, "Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde üzerinde ciddi şaibeler var" dedi ve ekledi: Eğer Askeri Yargıtay ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde etkili bir temizlik yapılmazsa FETÖ’cü olduğu için TSK’dan atılan ya da hakkında soruşturma/kovuşturma yürütülmesi nedeniyle yükselemeyen subaylar askeri yargı kararıyla yeniden göreve dönebilir, rütbeleri yükseltilebilir.

İşte bu gerekçelerle askeri yargıdaki yuvalanmanın Yüksek Askeri Şura'da masaya yatırılacağı ve F tipi örgüt şaibesinin ortadan kaldırılacağı belirtiliyor. Güvenlik kaynakları, "Genelkurmay Başkanlığı'nın ağır şüpheli olan isimlerle ilgili adımlar da attığını" vurguluyor.

"FAİL VARSA FİİLİ DE OLMALI"

Ordu içinde herhangi bir yapılanma ülkenin güvenliğini doğrudan etkiliyor. Bu nedenle güvenlik yetkilileri F tipi örgütle mücadele ederken dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

- “Ya FETÖ’cüsün ya RTE’ci” gibi bir yaklaşımla TSK’da paralel soruşturması yürütülemez, başarılı da olmaz

- Fail varsa fiili de olmalı. “X komutan FETÖ’cüdür” demek yetmez.

- TSK, disiplin ve YAŞ gibi kurumlarını FETÖ’ye karşı kullanıyor. Ancak kişi veya kişilerin FETÖ’cü ya da tarikat mensubu olduğundan kesin emin olunca.

Ulusal Kanal'a konuşan güvenlik yetkilisi, "F tipi örgütün kumpaslarında görev aldığına ilişkin delil olan TSK mensupları hakkında yargı görevini yapmalı" dedi.

ulusalkanal.com.tr