İşçiler kıdem tazminatı için alanlara indi

Emek cephesi kıdem tazminatında hak kaybına karşı Türkiye’nin dört bir yanında alanlara indi. "Kıdem işçi sınıfının kırmızı çizgisidir" mesajı veren sendikalar, bir kez daha genel grev uyarısı yaptı. Ekonomik krizin faturasının işçilere kesilmemesi gerektiği vurgulandı. Türk İş, kararlılığını, “Kıdem tazminatı bizim Çanakkalemizdir geçilmez” sloganıyla özetledi.

İşçiler kıdem tazminatı için alanlara indi

Emekçiler alanlara indi, hükümeti kıdem tazminatı konusunda uyardı.

Hükümetin işçinin alın teri kıdem tazminatını fona devretme çalışmaları sürüyor. Mevcut durumdan geriye gidişi kabul etmeyen işçi cephesi 29 Haziran’da 81 ilde meydanlara indi.

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Açıklamaya sendika başkanları, şube yöneticileri ve işçiler katıldı.

Ortak açıklamada konfederasyonun daha önce açıkladığı genel grev uyarısı tekrar edildi. Ekonomik krizin faturasının işçiye kesilmek istendiği bildirildi.

Kıdem ve ihbar tazminatlarını ortadan kaldıran belirli süreli iş sözleşmesinin İstihdam Kalkanı Paketi’nde yer almasına da tepki gösterildi.

Ayrıca yeni bir kampanyanın başladığı belirtildi. Artık “kıdem tazminatıma dokunma” yazılı afişler, pankartlar, sendika genel merkezlerine ve tüm işyerlerine asılacak.

Türk-İş İzmir 3'üncü Bölge Başkanı Süleyman Yıldırım da Ulusal Kanal’a konuştu. Yıldırım, yapılan düzenlemenin haksızlığına vurgu yaptı.

Türk-İş'in Ankara, İstanbul ve İzmir'deki açıklamalarına Vatan Partisi de destek verdi.

ulusal.com.tr

kıdem tazminatı