Pazar yerlerinde alınan koronavirüs tedbirleri denetlendi

Pazar yerlerinde alınan koronavirüs tedbirleri denetlendi. Pazarcılara ceza yağdı. 3 metre mesafe kurallarına uymayan 342 pazar esnafı ve müşteriye adli ve idari işlem uygulandı.

Pazar yerlerinde alınan koronavirüs tedbirleri denetlendi

Sosyal mesafeye dikkat edilmeyen pazar yerlerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Ekipler denetimleri sıkı tuttu. Pazar esnafına ceza yağdı.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle semt ve mahalle pazarlarında uygulanması için alınan tedbirlere yönelik denetimler sürüyor.

Açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık, ülke genelinde açık olan 772 semt ve mahalle pazarında 3 bin 95 polis ve jandarmanın katılımıyla denetim yapıldığını duyurdu.

Denetimlerde, özellikle sebze, meyve, tahıl, bakliyat ve temizlik malzemesi dışında ürün satışı yapılmaması, tezgahlar arasındaki mesafenin en az 3 metre olması, pazar yeri alanına aynı anda alınacak müşteri sayısının, esnaf sayısının iki katını aşmaması, satıcı ve müşterilerin maske kullanımı ile sosyal mesafe kuralına uyma durumu kontrol edildi.

Kurallara uymayan 342 pazar esnafı ve müşterilere adli ya da idari işlem uygulandı.

ulusal.com.tr

koronavirüs içişleri bakanlığı