Koca'dan Büşra hemşireye destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan aşure istediği için sosyal medyada tehdit edilen 'Büşra hemşireye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan destek geldi. Büşra hemşire ile telefon görüşmesi yapan Bakan Koca, "Aşure bizim birlik, paylaşma ve dayanışma sembolümüzdür" dedi.

Koca'dan Büşra hemşireye destek

Görev yaptığı hastanede belediye başkanından Aşure istedi sonra da tehdide maruz kaldı. Sosyal medyanın gündemine oturan Büşra Hemşire için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca devreye girdi.

Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli Büşra hemşire, önceki gün Twitter'da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek, "Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz, teşekkür ederim" dedi.

Yavaş, Büşra hemşireye sosyal medyadan olumlu yanıt verdi. Hazırlanan aşureler de Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönderildi.

Twitter'da bir kullanıcı, Başkan Yavaş'ın açıklamasını paylaşarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Büşra hemşirenin iş feshini sonlandırmasını istedi. Kullanıcının bu paylaşımı sosyal medyada tepki toplarken, 'Büşra hemşire' ise hesabını silmek zorunda kaldı. Büşra Hemşire'ye destek verenler ise Büşra hemşireyi koruyun etiketi ile Sağlık Bakanı'na seslendi.Twitter Türkiye gündeminde 1. sıraya yükselen olay sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Büşra Hemşireyi aradı, daha sonra da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında "Büşra hemşire ile görüştüğünü belirten Koca, "Aşure bizim birlik, paylaşma ve dayanışma sembolümüzdür. Bu geleneği yaşatan herkese sonsuz teşekkürler" ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

ankara Mansur Yavaş fahrettin koca Ankara Büyükşehir Belediyesi