Küfüre taviz yok

Yıldırım Demirören ve Fatih Terim, Riva'daki tesisleri gezerken, çok önemli açıklamalarda bulundular. Yabancı kuralı ve tribünlerdeki küfür sorununa değinen TFF Başkanı Demirören'in, sarı kart önerisi ise çok konuşulacak cinstendi.

Küfüre taviz yok

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Riva'da inşaatı devam eden Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni gezdi ve medya kuruluşlarının spor müdürleriyle yemekte bir araya geldi.

Yabancı kuralı ve tribünlerdeki küfür sorununa değinen TFF Başkanı Demirören, sarı kart sistemini değiştirmeyi planladıklarını da açıkladı.

Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de şu an uygulanan yabancı oyuncu kontenjanın Kulüpler Birliği Vakfı ile yapılan uzun müzakereler sonunda belirlendiğini kaydetti.

Bu kararı 3 yıllık aldıklarını belirten Demirören, "Yeni sezonda bu durum aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekiyor. Bir eksik bile olsa Tahkim Kurulu yolu açılır ve istenilen hedefe varılmaz" diye konuştu.

Demirören, gelecek sezon sarı kart ceza sistemini değiştirmeyi planladıklarını belirterek, "Sarı kart sisteminde önümüzdeki sezonda değişiklik planlıyoruz. Fransa Ligue 1'deki uygulamayı yapabiliriz. Ya da, örneğin dördüncü sarı kartına ulaşan futbolcu takip eden ilk resmi maçta değil de, takip eden sonraki iki resmi maçtan birinde cezalı olsun. Böylece uzun yıllardır tartıştığımız derbi maçlardan önce bilerek kart görüp cezalı duruma düşme durumunu önlemiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören, küfür nedeniyle TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği seyircisiz oynama cezasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, uyguladıkları yaptırımlarda kararlı olduklarını belirterek, "Biz bu kararımızdan dönmeyeceğiz. Kulüpler ve taraftarlar için zor olacak ama bundan dönüş yok. Üç saniye bile küfür olsa ceza gelecek" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören, kural hatası nedeniyle tekrar oynatılmasına karar verilen Kasımpaşa-Beşiktaş maçı ile çıkan olaylar sonrası tatil edilen ve daha sonra 3-0 Galatasaray'ın hükmen galip sayıldığı Galatasaray-Beşiktaş maçındaki kararların karşılaştırıldığını dile getirerek, "İki maçı birbirine karıştırmamak gerekiyor, ikisi de çok farklı. Örneğin Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk'un yaptığı hareketin örneğini dünyada bulamadık. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya bir taraftar girdi. Futbolcuya saldırdığını hepimiz gördük ama bu taraftar ifadesinde, 'ben öpmek için sahaya girdim' dedi ve serbest bırakıldı. Adli makamlar da bu kararı veriyorsa biz ne yapabiliriz Beşiktaş-Galatasaray maçında da yüzlerce taraftar sahaya girdi. İkisi birbirinden çok farklı" şeklinde konuştu.

Demirören, Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin yaklaşık 25 milyon dolara mal olduğunu vurgulayarak, "Federasyon olarak idari işlere ve milli takım kamplarına yıllık 15 milyon lira masraf yapıyoruz. Yeni yapacağımız tesislerle birlikte milli takımları buraya taşıyarak, idari bütün organizasyonlarımızı burada gerçekleştirerek, bu masraftan kurtulmayı amaçlıyoruz. İstanbul'a gelecek Anadolu takımlarını, deplasman takımlarını da burada misafir etmeyi planlıyoruz. Tabi maliyetlerini kendileri karşılayacaklar. Yeni yapılacak tesis gece yukarıdan bakıldığında ay-yıldız şeklinde olacak. Uçakların geçiş güzergahı burası. Uçaklar geçerken, uçaktakiler burayı ay-yıldız olarak görecek. Bolu'da da bir arazi alıyoruz. Buraya takımların yaz kamplarını yapacakları bir tesis inşa edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise, futbolda çağın önüne geçmek ve kalıcı başarıların temelini atmak için hep birlikte bir seferberlik gerektiğini anlatarak, Geniş bir bilimsel ekip, dünyanın çeşitli ülkelerinde görüşmeler ve çalışmalar yapıyor. Tüm bunların sonucunda projelerimizi ve uygulama planlarımız son halini almış ve yürütülmeye hazır hale gelmiş olacak. Herkesin bilgi birikim ve emeğine ihtiyacımız var. Kimseyi dışlama niyetimiz yok. Emek vermeye niyeti olan yetkin kişileri sisteme dahil etmeye çalışacağız. Bizimle birlikte çalışmak isteyenlere fırsat yaratabileceğimiz bir sistem üstünde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Terim, İlk defa açıkladığı projeyi anlatarak; önümüzdeki dönemde 'futbolun oscarları' adlı bir organizasyon yapmak istiyoruz. Sezon sonunda Türk futbolunun en iyilerinin belirleneceği bir ödül töreni gerçekleştireceğiz. Tıpkı Türk futbolunun Grammy'si, Oscar'ı olacak" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

TFF yıldırım demirören fatih terim sarı kart yabancı sınırı