KPSS'de 1 numara Fethullah Gülen

2010 KPSS soruları sınavdan 4 gün önce sızdırıldı. KPSS soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporları bütün gerçeği ortaya koydu. Kopya skandalındaki 1 numaralı şüpheli olarak da Fethullah Gülen gösterildi

KPSS'de 1 numara Fethullah Gülen

KPSS soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Bilirkişi raporu soruların sınavdan 4 gün önce sızdırıldığını ortaya koydu.

2010 KPSS’si bütün sorularının sınavdan önce şüphelilerin bilgisayarlarına kaydedildiği anlaşıldı.

Savcılık, soruşturmada ele geçirilen 2 harddiski, incelemek üzere bilirkişilere vermişti. Harddisk'de 2010 tarihilerinde yapılan KPSS’ye ait Eğitim Bilimleri test sorularının bulundu. Soruların 2010 yılındaki KPSS’den 4 gün önce aktarıldığı tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, yaptığı analiz çalışmasının ardından KPSS’deki örgüt şemasını çıkardı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 2010’da yapılan KPSS’de soruların çalınması ve usulsüz olarak dağıtılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 1 numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen gösterildi.

Hazırlanan raporda, KPSS sorularının Gülen’in talimatıyla çalınarak dağıtıldığı belirtildi. Listenin ikinci sırasında Samanyolu Koleji Genel Müdürü C.K. yer alıyor. Şemada Cemaat ile bağlantılı veya Cemaat’ten talimat aldığı iddia edilen 80 kişinin isminin olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen kpss