MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, başkanlığa karşı bayrak açtı

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Meclis’in yetkilerini kaldıran Anayasa değişikliği teklifine karşı bayrak açtı. Teklifin, üzerinde konuşulmayacak derecede kötü ve tutarsız olduğunu belirten Koçdemir, teklifin geçmesi durumunda Türkiye’de bir sistemden bahsedilmesinin mümkün olmayacağını kaydetti.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, başkanlığa karşı bayrak açtı

Milli birliğe darbe vuran Başkanlık Sistemi’ni hedefleyen Anayasa değişikliği teklifine karşı MHP içinden itirazlar yükseliyor.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir de, teklife karşı çıkan ve destek vermeyeceğini ilan eden MHP’liler arasına katıldı.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Koçdemir, teklifin, üzerinde konuşulmayacak derecede kötü ve tutarsız olduğunu belirtti.

Teklifin geçmesi durumunda Türkiye’de bir sistemden bahsedilmesinin mümkün olmayacağını ifade eden Koçdemir, “yanlış yöntemle güzel ve doğru bir sonuç elde edilemez” ifadelerini kullandı.

Kadir Koçdemir, henüz daha maddelere geçilmeden, teklif üstünde değişiklikler yapılmasının teklifin hatalarını gözler önüne serdiği görüşünde.

Kadir Koçdemir ayrıca, “öyleyse bu tekifin geçmesine izin vermeyin” yazan bir takipçisinin twitini de paylaştı.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, MHP’de Anayasa Değişikliği teklifine açıktan karşı çıktığını açıklayan 6’inci isim oldu.

Koçdemir’in tutumunun, MHP grubunda teklife karşı olan diğer isimleri de harekete geçirebileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

mhp kadir koçdemir