DSÖ'den Kovid-19 açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Doktor Tedros Adhanom Ghebreyesus , Kovid-19 taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüs bulaşıp bulaşmadığına dair araştırmaların devam ettiğini söyledi.

DSÖ'den Kovid-19 açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Doktor Tedros Adhanom Ghebreyesus video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19'un yeni bir virüs olduğunu belirten Ghebreyesus, " Kovid-19’dan çok şey öğrendik ancak hala bilmediğimiz çok şey var." dedi.

Ghebreyesus Kovid-19 taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüsün bulaşmasına ilişkin tartışmalara açıklık getirdi.

Şubat ayının başından beri, asemptomatik kişilerin Kovid-19 bulaştırabileceklerini söyledik ancak asemptomatik bulaşmanın derecesini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var. Bu araştırma halen devam ediyor.

Ghebreyesus, bir soru üzerine Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekrar ortaya çıkan Ebola salgınına karşı ABD ile çalışmayı umduklarını söyledi.

Geçen hafta ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar ile bir görüşme yaptığını aktaran Ghebreyesus " Parayla ilgili değildi. ilişkilerimiz daha önemli." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Ghebreyesus toplantıda Avustralya’nın Dünya Ticaret Örgütü nezdinde verdiği sigara satışlarında "düz paket" mücadelesini kazandığını belitti.

Kovid19 dsö