CKD Ankara’da Sakarya Meydanı'nda buluştu

Bugün 25 Kasım. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Cumhuriyet Kadınları Derneği de Ankara’da Sakarya Meydanı'nda buluştu. Eylemde, Kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine ve AKP gericiliğine tepki gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kadın erkek eşitliği işin fıtratında yok” sözleri de kadınların hedefindeydi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününde Başkent’te bir araya geldi.

Kadınlar AKP döneminde artan kadın cinayetlerine, kadına karşı şiddete, kadının ötekileştirilmesine ve çocukların küçük yaşta evlendirilmesine tepki gösterdi.

Eylemde konuşan CKD Yenimahalle Şube Başkanı Nevin Uygurer, şiddete dur demek için Cumhuriyet’e sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Cumhuriyet Kadınlarının eylemine destek verdi. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kadın erkek eşitliği işin fıtratında yok” sözlerine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Kadınlarının eylemine İşçi Partisi'den de destek geldi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlara yönelik sözlerini eleştirdi.

Balyoz Davası Avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol da eleştiri oklarını Erdoğan’a yöneltti. “Kadınlarımız daha güçlü” dedi.

Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı İnci Özdil de eyleme katıldı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş Erdoğan'a tepkiliydi.

Eyleme Türkiye Gençlik Birliği, Vardiya Bizde Platformu, Ulusal Eğitim Derneği, TESUD, Ulusal Gönüllüleri, ADD Çankaya Şubesi de destek verdi.

ulusalkanal.com.tr