CHP'den Dersim açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dersim açılımı konusunda önemli bir açıklama yaptı, Tunceli'ye operasyon kararının yıldönümünde "tarihle yüzleşmekten korkmuyoruz" dedi. CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin'de önceki gün Tunceli'nin adının Dersim yapılası için "her türlü çabayı göstereceklerini" söylemişti.

CHP'den Dersim açıklaması

Önceki gün CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin "Dersim açılımı" konusunda yasal düzenleme talep etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Mayıs 1937 Yılında Yapılan Tunceli Tenkil Harekatına Dair Bakanlar Kurulu Kararı’nın yıldönümünde bu açıklamaları teyit etti.

"Dersim’de yaşanan insanlık dramının en küçük ayrıntısına kadar ortaya çıkartılması görevimizdir. Biz Dersim’in belgelerle yorumlanmasını istiyoruz, gerekli olan budur. "

Tunceli - Dersim tartışmasında Atatürk'ü hedef almak için sık sık kullanılan "tarihle yüzleşmek" deyimini kullanan Kılıçdaroğlu, "Ve elbette yüzleşmekten korkmuyoruz. Yanlışımız varsa, bu yanlışları göreceğiz. Gerçekleri öğrenmek, tüm detaylarıyla ortaya çıkması için çaba harcamak, geçmişten intikam alma olarak yorumlanmamalı." dedi.

CHP lideri Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de partisinin konumunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Ülkenin geleceği 2 kişinin dudakları arasındaymış gibi bir algı söz konusu. Bu algı tehlikeli bir algı. Bu durum demokrasiyi sığlaştırır. 3’üncü, hatta 4’üncü, 5’inci bir isim yok mu? Olduğunu; adayımızı açıkladığımızda toplumun nasıl rahatladığını göreceksiniz." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr