“Davutoğlu Biden'ın huzurunda iflas ettiklerini açıkladı“

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Antalya ziyaretlerinin 3. durağında Gazipaşa’ya gitti.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu PerinçekAntalya ziyaretlerinin 3. durağında Gazipaşa’ya gitti.Yaklaşık 500 kişinin katıldığı konferansta konuşan Perinçek’in sözleri, sık sık sloganlarla kesildi. Gazipaşalı üreticilerin Türkiye’ye umut verdiğini söyleyen Perinçek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye büyük bir çözümün eşiğinde. Çünkü onların borçlanma ekonomisi çıkmaza girdi. Az önce gelirken arkadaşlarımız söyledi. Davutoğlu Biden önünde bir açıklama yapmış. “Dış ödemeler açığımız var” diyor. “Dış açığımız büyüdü, çok borçlandık” diyor. Aslında bir iflası ilan ediyor. Bakın Amerika Başkan Yardımcısı’nın önünde bile iflas ettik diyor. Neden? Yalvarıyor ona. Biz iflas ettik, kredi musluklarını aç demeye getiriyor. İşte bu çıkmazda olduklarının ilanıdır.

AKP iktidarı yıkılma eşiğine gelmiştir çünkü onların borçlanma ekonomisi çökmüştür. Borçlandılar, borçlandılar ve çıkamayacakları bir borç batağına sürüklendiler. Peki ne olacak? Bu ekonominin yerine üreticinin ekonomisi gelecek. Karma ekonomi gelecek. Gazipaşa ekonomisi gelecek.

Atatürk ekonomisinin en önemli yanı üreticiyi desteklemektir. Ülke ekonomisini ülkenin üreticiyle bölüştürmektir. 1930’larda Atatürk ekonomisi dünyanın en hızlı gelişen iki ekonomisinden biriydi. Dünya ona Türk mucizesi diyordu. Şimdi Türkiye Gazi Paşa’yı yeniden keşfedecek. Gazi Paşa derken, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem de siz Gazipaşa, üreticilerin beldesini keşfedecek. Yani Atatürk’ü keşfederken üreticiyi keşfedecek.

Bu bir bakış açısı meselesi. Üreticiyi destekliyorum dersen bunun bir programı var. Faizciyi destekliyorum dersen bununda bir programı var. İşçi Partisi’nin üreticiyi koruyan, tarımı destekleyen programı hazır. Bu program Türkiye’nin önündedir. Bu program mecburen uygulanacak. Bu programın uygulanması için örgütlenmeliyiz. Görev günlerimiz gelmiştir. Bugünün anahtar görevi İşçi Partisi’ne üye olmak, sorumluluk üstlenmektir.”

Doğu Perinçek, konferansın ardından Gazipaşalı yurttaşların sorularını yanıtladı. Bir izleyicinin “Atatürkçü olduğunu söyleyen pek çok siyasi parti var. Peki siz neden bunlarla birleşemiyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Altı Ok’ta birleşelim. Dersim’de değil Tunceli’de birleşelim. Atatürkleri Yezid diye suçlayanlarda değil Atatürk’te birleşelim. Cumhuriyet’in eşkıyalığa karşı kararlı duruşunda birleşelim. Şimdi çıkmışlar devlet Dersim için özür dilesin diyorlar. Sen kim oluyorsun da Atatürk’ü katliamcı ilan ediyorsun? Bu ne demek? Seyit Rızalar’dan özür dileyin demek. Seyit Rızalar’dan özür dilerseniz PKK’dan da özür dilemeniz gerekir. Bu anlayışla nasıl birleşebiliriz? Seyit Rıza heykeli önünde toplananlarla nasıl birleşebiliriz? Bizde diyoruz ki Seyit Rıza heykelinin önünde değil Atatürk’ün heykeli önünde birleşelim.”

Konferansa CHP Belediye eski Başkanı Burak Özgenç, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, ÖDP İlçe Başkanı Şevket Sönmez, CHP İl Yönetim kurulu Üyesi Esin Bilgiç, ADD Şube Başkanın Fehmi Tuncer, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Mıdış, belediyeden atılan taşeron işçiler ve yaklaşık 500 kişi katıldı.

ulusalkanal.com.tr

antalya İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gazi paşa