200 yıllık ata izini Melikler Yaylası'nda sürdürüyor

Mehmet Demir, 200 yıllık ata izini Melikler Yaylası'nda sürdürüyor.... Toroslardan Isparta’nın Yenişarbademli İlçesindeki yaylaya uzanan yaşamında Mehmet Çavuş, yolu bu bölgeye düşenlere mihmandarlık ediyor. Mehmet Çavuş, konuklarının izlenimlerini yazdığı birçok anı defterine sahip.

Toroslardan Melikler yaylasına uzanan bir yaşama tanıklık ediyoruz. Mehmet Demir, Karakoyunlu Yörüklerinden. Atalarının 200 yıl önce bıraktığı izi şimdilerde o sürdürüyor.

Mehmet Çavuş, havalar ısınır ısınmaz yaylanın yolunu tutuyor. Burada kurduğu kıl çadırda yaşıyor. Eskiden hayvanları için göçtüğü bu diyarlara, şimdilerde yalnızca ata gelenekleri için geliyor. Buralara yolu düşenlere de rehberlik ediyor.

Bu kıl çadırda Mehmet Çavuş, yerli yabancı bir çok doğa tutkununu konuk etmiş. Onlardan izlenimlerini de yazmalarını istemiş. Böylece sayfalar dolusu bir çok insanın el izini bıraktığı anı defterlerine sahip olmuş.

Mehmet Çavuş, doğayla baş başa, gelenekleriyle ve en çok da insanla geçen 70 yıllık ömrünü, bu topraklarda tamamlamak istiyor.

Yolunuz buralara düşerse Mehmet Çavuş’a mutlaka rastlayacaksınız. O defterlerden birine anı yazmayı ihmal etmeyin…

ulusal.com.tr