İçişleri Bakanı: FETÖ'nün yeni darbe ve suikast planları var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün yeni darbe ve suikast planları olduğunu öne sürdü. Yakalanan FETÖ'cülerden itiraflarda bulunduğunu söyleyen Soylu, 'Ancak bunlara güçleri yok' dedi.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu FETÖ ile ilgili, “Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var ama buna güçleri yok” dedi.

Soylu şöyle konuştu: "Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar'da çok güçlüler. Özellikle dışarda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa'nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de daahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Her hafta terör örgütü lideri subminal mesajlarla kendi örgünü ayağa tutmak için mesajlar veriyor."

Sosyal medyada terör manipülasyonları yapıldığına dikkat çeken Soylu "Twitter ve Facebook'ta manipülasyon yapıyorlar" dedi.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülke içinde tehdit oluşturabilecek FETÖ hücreleri var. FETÖ, sübliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor. FETÖ sosyal medya üzerinden destek arıyor.

Kandil konusuna da değinen Süleyman Soylu, "uygun anı bekliyoruz" dedi

KANDİL ARTIK YAKIN HEDEF

Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef. Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma mekezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir. Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz. Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi. İstediğimiz anda Kandil'i ele geçirebiliriz. Kandil Operasyonu Afrin'den önce yapılabilirdi, ancak Afrin daha öncelikli hale gedi.

YAKINDA KAHRAMANLARIMIZ KANDİL'DE OLACAK

Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler. Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz.

Yakında kahramanlarımız Kandil'de olacak.

UBER KONUSU

Uber yetkisiz taşımacılıktır, halk dilinde bunun adı korsandır, bir başka belgeyle taksi taşımacılığı yapmaktadırlar. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir.

ulusal.com.tr

açıklama süleyman soylu İçişleri Bakanı