BESYO mezunları kadro istiyor

Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunları, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde eylem yaptı. Merkezi atama yapılmasını isteyen mezunlar, “Artık bıçak kemiğe dayandı” diye konuştu.

BESYO mezunları kadro istiyor

Türkiye’de 25 bin Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu var ancak atamaları 2013 yılından beri yapılmıyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinden temsilen Ankara’ya gelen Antrenör, reaksiyon ve spor yöneticiliği bölümü mezunları, Gençlik ve Spor Bakanlığı önüne geldi. Kadro talebinde bulundu.

BESYO mezunları önce her bölümden birer temsilci belirlediler. Ardından oluşturulan heyetle, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüştüler.

Görüşmeden çıkan heyet, bakanlığın basına herhangi bir açıklama yapmaması ricasında bulunduğunu söyledi. Görüşme hakkında da bilgi vermedi.

Bakanlık önünde görüştüğümüz Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunları ise taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Mağdurlar, “9 Ekim’e kadar kadro verilmezse 2 yıl daha beklemek zorunda kalacağız. KPSS ile kazandığımız hakkı kaybedeceğiz” dedi.

BESYO Mezunları tepkilerini “Hizmet alımı ile değil merkezi atama yapılmasını istiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı, biz önümüzü görmek istiyoruz” diyerek dile getirdi.

HABER-KAMERA: TANSEV KARA