9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçik hem yurt içinde hem de sınır ötesinde PKK'ya darbe üstüne darbe indiriyor. Irak'ın kuzeyindeki Avaşin ve Hakurk'a düzenlenen operasyonda 9 PKK'lı teröristi etkisiz hale getiren askerlerimiz, Mardin'de düzenlenen "Kapan-1" operasyonunda ise yaşam malzemesi ele geçirdi.

9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri yurt içinde ve sınır ötesinde terör operasyonlarını sürdürüyor.. Irak'ın kuzeyinde 9PKK'lı terörist hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi.

Avaşin bölgesinde 4, Hakurk'ta 5 olmak üzere 9 PKK'lı terörist, hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi.

Açıklama Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapıldı. Açıklamada "En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek." denildi.

Öte yandan Mardin kırsalına da operasyon düzenlendi. Jandarmanın "KAPAN-1" operasyonları kapsamında, sözde Ömeryan kırsalında Şehit Güvenlik Korucusu Evren Başçı Özel Birlik Operasyonu gerçekleştirildi.

Arama faaliyetlerinde iki farklı noktada taşlar arasına gizlenmiş örgütsel doküman ile muhtelif gıda ve yaşam malzemesi bulundu. Delil niteliğindeki eşyalar muhafaza altına alındı, diğer malzemeler kullanılamaz hale getirildi.

ulusal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri pkk tsk ırak 9