AKP'deki krizin ardından kulislerde erken seçim konuşuluyor

AKP'deki derin krizin ardından alınan olağanüstü kongre kararı erken seçim senaryolarını da beraberinde getirdi. Yeni Anayasa ve başkanlık yolunda Meclis'te yeterli koltuğa sahip olmayan AKP'nin, bu açığı kapatması için erken seçim yoluna başvurması bekleniyor.

AKP'deki krizin ardından kulislerde erken seçim konuşuluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çekilmesi ve AKP'yi olağanüstü kongreye götürmesi kulislerde "sonbaharda erken seçime gidilecek" yorumlarına neden oldu.

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemini Meclis'te 330 milletvekilinin oyuyla referanduma götürmeyi hedefleyen AKP, yeni hesaplar yapmaya başladı.

Referandum için gerekli 14 milletvekili desteğini muhalif milletvekillerinden bulmaya çalışan AKP'deki firenin 50'yi bulabileceği belirtiliyor. İktidar partisinin 330 için gerekli desteği bulduğu takdirde de halk oylamasında yüzde elliyi geçemeyeceği düşünülüyor.

Bu durumda AKP'nin Sonbahar'da erken seçim yapmayı hedeflediği ifade ediliyor. AKP'nin 400 milletvekilini bulup, tek başına yeni Anayasa ve başkanlık sistemini uygulamaya koyacağı dile getiriliyor.

Erken seçim fikrinde MHP'nin yaşadığı kriz ve HDP'nin baraj altı pozisyonu etkili oldu. AKP'nin baraj altı kalacak MHP ve HDP'nin oylarını alarak yeni anayasa ve başkanlık hayalleri gerçekleştirebileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP erken seçim