Şırnak yenilenecek

PKK'nın hendeklere gömüldüğü Şırnak'ta zarar tespit komisyonları kuruldu. Vatandaşlar zararlarının karşılanması için komisyonlara akın ederek uzun kuyruk oluşturdu. Komisyona kayıt yaptıran yurttaşlara her ay 560 lira kira yardımı yapacak.

Şırnak yenilenecek

PKK'lı teröristlerin hendek kazıp barıkat kurarak Şırnak'a verdiği zarar sonrası, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara devlet yardımı yapılmaya başladı.

PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi ve barikatların kaldırılması ile sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Operasyonlar sırasında teröristler, çok sayıda evi yakıp-yıkmış, bazılarını da karagah olarak kullanmıştı.

Mağdur olan vatandaşların zararlarının giderilmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde zarar tespit komisyonları kuruldu. Komisyonda vatandaşlara kira, eşya ve benzeri yardımlar yapılacak.

2 bin 44 binanın yıkıldığı, 14 bin 727 binanın ise zarar gördüğü kentte, vatandaşlar yaralarını sarmak için zarar tespit stantlarına akın etti.

Komisyonlara başvuran vatandaşlara, yeni yapılacak evleri teslim edilene kadar her ay 560 TL kira yardımı yapılacak. Zarar gören eşyalarının bedeli olarakta 5 bin liradan az olmamak üzere para ödenecek.

Gazi Caddesi’nde 960, diğer mahallelerde de 5 bin konut yapılacağı ve bunların tamamlandıktan sonra hak sahiplerine teslim edileceği kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr