Yanıtlar bugün saat 18.00'e kadar verilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklif ettiği isimler, yanıtlarını bugün saat 18. 00'e kadar verecek. CHP'den 5 isim de teklifi reddetti. MHP'de 1 fire yaşandı. Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş teklife olumlu yanıt verdi. Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu ise teklifi reddederek görevinden istifasını açıkladı. Teklifi kabul edeceklerini açıklayan HDP'liler de yazılı yanıtı bugün verecek.

Yanıtlar bugün saat 18.00'e kadar verilecek

Günlerdir konuşulan Bakanlık telifleri milletvekillerine ulaştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP'den 5, MHP'den 3 ve HDP'den 3 isme bakanlık için teklif götürdü.

CHP’den eski genel başkan Deniz Baykal ile Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici ve Tekin Bingöl'e teklif gönderildi. 5 isim de teklifi reddetti.

MHP'li vekillerden Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş ve Meral Akşener'e teklif götürüldü. MHP teklifleri kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Ancak 1 fire verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş seçim hükümetinde yer almayı kabul etti. Kenan Tanrıkulu ise hem teklifi reddetti hem de görevinden istifa etti. Tanrıkulu, "böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak MHP'deki görevimden istifa ediyorum" dedi.

Teklifi kayıtsız şartsız kabul edeceğini açıklayan HDP'de ise Ali Haydar Konca, Levent Tüzel ve Müslüm Doğan'a bakanlık teklif edildi. HDP'liler yazılı yanıtı henüz vermedi. 3 ismin de teklifi kabul etmesi bekleniyor.

Bakanlık teklif edilen isimlerin kararlarını bugün saat 18.00'e kadar yazılı olarak bildirmeleri bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr