Kıbrıs görüşmeleri devam ediyor

Garantör ülkelerden uzmanların katılımıyla Kıbrıs görüşmeleri devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde Rauf Denktaş’ın imzaladığı haritayı önerdiklerini söyledi. Yunanistan’dan ise “Kıbrıs sorununun çözülmesi için Türkiye’nin tavır değiştirmeli” açıklaması geldi.

Kıbrıs görüşmeleri devam ediyor

Cenevre’de tıkanan Kıbrıs müzakerelerine Mont Pelerin’de çare aranıyor.

İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapılan toplantılara garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan, İngiltere ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Rum kesiminden uzmanlar katılıyor.

Görüşmelerde özellikle güvenlik, toprak ve garanti konularında uzlaşma zemini aranıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in çalışma grubunu takip etmek için Cenevre’de olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cenevre’de sundukları haritanın Rauf Denktaş’ın haritası olduğunu söyledi. TRT Haber’e konuşan Akıncı, Cenevre’de sundukları harita konusunda gerçek olmayan iddiaların ortaya atıldığını belirtti.

Sunulan haritanın rahmetli Rauf Denktaş’ın “yüzde 29 artı” haritası olduğunu vurgulayan Akıncı, “bunu Meclisimizdeki tüm partiler de onayladı” dedi.

Akıncı ayrıca, sürecin başından beri Türkiye ile istişare ettiklerini ve süreci birlikte yürüttüklerini söyledi.

Öte yandan Yunanistan başbakanı Aleksiz Çipras, Kıbrıs sorununun çözülmesi için Türkiye’nin tavır değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Çözüme ilişkin iyimser olduklarını belirten Çipras, Türkiye’den daha yapıcı ve sorumlu çalışmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

Rauf Denktaş kıbrıs görüşmeleri Garantör ülkeler