Mehmetçikten yangın ekiplerine destek

ABD'nin kara gücü PKK'nın çıkardığı yangınlara karşı seferberlik sürüyor. Aydın ve Denizli'deki yangınlar kontrol altına alındı. Antalya, Muğla ve Isparta'daki orman yangınlarına müdahale ise devam ediyor. Ayrıca 400'den fazla Mehmetçik de yangını söndürmek için görev başında.

Mehmetçikten yangın ekiplerine destek

Orman yangınlarıyla mücadelede 7. güne girildi. Ekipler yangını söndürmek için canla başla mücadele ediyor.

Son duruma göre Aydın ve Denizli'deki yangınlar kontrol altına alındı. Antalya, Muğla ve Isparta'daki orman yangınlarına müdahale ise sürüyor.

Söndürme çalışmalarına 16 uçak ve 51 helikopter ile havadan destek veriliyor.

Antalya Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları gece boyunca sürdü. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor. Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine de sıçradı. Manavgat ilçesindeki yangına da hala kontrol altına alınmadı.

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde de yangın sürüyor. Bodrum Yeniköy'de alevlere müdahale ediliyor. İki ilçe arasındaki Mazı'yı saran alevler rüzgarın etkisiyle Çökertme mahallesine taşındı. Jandarmanın uyarılarının ardından halk tahliye edildi.

Yangınlarla ilgili soruşturma devam ederken Muğla-Datça Aktur bölgesinde makilik arazide her beş on metre aralıklarla çamların altına serpiştirilmiş, sıkıştırılmış baruttan yapılmış, güneşle parlayabilecek torpiller bulundu.

Ekiplerin çalışmasına Mehmetçik de destek veriyor. Milli Savunma Bakanlığı son durumla ilgili paylaşım yaptı. 400'den fazla Mehmetçiğin, 3 insansız hava aracı, 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi, 50'den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yaptığı belirtildi.

mehmetçik abd aydın pkk antalya ısparta muğla denizli orman yangınları Aydın orman yangını denizli orman yangını