Kamer Genç ağabey uçmaga vardı

Kamer Genç ağabey uçmaga vardı

Hafızam beni yanıltmıyorsa, 2001 senesi Mayıs ayında New York'ta yaptığımız Türk Yürüyüşü'nün onur misafirleri arasında Kamer Genç ağabey de vardı.Türk federasyonu beni Kamer ağabeye mihmandar olarak görevlendirmişti. Son derece nazik ve karşısındaki insanlara saygılı davranışı beni çok etkilemişti.

Memleket meselelerine vakıf, korkusuz, partili olmasına rağmen inandığı değerleri hesap yapmadan savunan, cesur ve mert bir Cumhuriyet aydını ile tanışmanın mutluluğunu yaşamıştım.

Hayatın cilvesi, 14 yıl sonra yine bir Mayıs ayında; 2015 senesinin ılık bir New York gecesinde, hasta olmasına rağmen saat 11 sıralarında buluşmuş, hastalığı hakkında konuştuktan sonra konuyu memleket meselelerine getirmiş, ileri derecede olan hastalığına aldırış etmeden, 14 yıl önceki heyecanı ile olayların, Cumhuriyet'e karşı oynanan oyunların kritiğini yapmıştı. Ben de kendisini teskin etmek amacıyla ve inandığım için "merak etme ağabey bizler Diyap Ağa'nın torunlarıyız" deyince hoşuna gitmiş ve sırtımı sıvazlamıştı.

Dikkatimi çeken esas nokta, konuşmasında bir kere dahi olsa inançlara, etnik aidiyete hiç vurgu yapmamasıydı. Önemli olanın vatandaşlık kimliği olduğunu ve bunun getirdiği olumlu koşulların, bizleri kulluktan eşit yurttaşlığa nasıl taşıdığını anlatmıştı.

2 gün önce vasiyetini duyunca, Kamer ağabeyi tanımanın mutluluğunu bir kez daha yaşadım. Vefat haberini Aydınlık Gazetesinde okuyunca şunları mırıldandım: "Kamer ağabey yine yaptın yapacağını, Türk Bayrağına sarılı naaşının Tunceli'ye götürülmesini istemen ile son mesajını, sana yakışır bir şekilde bütün Türkiye'ye verdin..".

Ruhun şad olsun. Allah'ın rahmeti senin üzerine olsun. Kederli ailenin ve Türk Milleti'nin başı sağ olsun.

Mekanın uçmag olsun.

Bora Tuzcuoglu/ New Jersey

ulusalkanal.com.tr