Dışişleri Bakanlığı: Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır

Fransa Cunhurbaşkanı Emmanuel Macron Korsika adasında kameralar karşısına geçti. Türkiye'yi AB yaptırımları ile tehdit etti, Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye karşı birleşme çağrısı yaptı. "Türkiye Doğu Akdeniz'de artık bir ortak değil" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı'nın Avrupa Konseyi öncesi yaptığı kışkırma hamlesi, Ankara'dan sert tepki aldı. Açıklamalar peş peşe geldi. Dışişleri Bakanlığı, oyunu bozulan Fransa'nın iç acısı ile saldırdığını söyledi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin en uygun cevabı vereceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı: Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır

MED7 zirvesi öncesi konuştu. Bir kez daha ateşe körükle gitti. Türkiye'yi hedef aldı. Saldırıya yanıtlar peş peşe geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron MED7 zirvesi için Fransa'nın Korsika adasına gitti. Avrupa Birliği'ne bağlı Akdeniz ülkeleri ile yapacağı toplantı öncesi kameralar karşısına geçti. Gündemi Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri oldu.

Atina'nın en güçlü destekçilerinden olduğunu söyleyen Macron, tüm Avrupa ülkelerine seslendi.

Türkiye'nin Yunanistan'ın haklarını inkar ettiğini iddia eden Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdi. "Türk halkı başka şeyler hak ediyor" dedi.

Emmanuel Macron'a Ankara'dan peş peşe sert yanıtlar geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır." denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Macron 'Sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la' demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu" ifadelerini kullandı.

Çelik, " Macron, Suriye’de PKK/PYD, Libya’da Hafter, Akdeniz’de Yunanistan’la başarısızlığa koşuyor" dedi.

ulusal.com.tr

Macron ab dışişleri bakanlığı