Erdoğan “at izi iti izi” dedi, mağdurlar için kurullar oluşturuldu

FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin araştırılması için Başbakanlık ve valilikler de kurullar oluşturuldu... Kurullar şikâyetleri inceleyecek, istihbarat birimleri de itirazda bulunan kişiler hakkında yeniden inceleme yapacak. İlgili kurumlar da soruşturulan isimleri gözden geçirecek.

Erdoğan “at izi iti izi” dedi, mağdurlar için kurullar oluşturuldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “at izi it izine karıştı” dedi. FETÖ Soruşturmasında mağduriyet yaşayanlar için yeniden inceleme yolu açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin tespit edileceği kurullar oluşturuldu.

Ankara'da Başbakanlık ve her ilde de valilik bünyesinde oluşturulan kurullar, gelen şikâyetlerle ilgilenecek.

İtirazda bulunan kişilerle ilgili hem istihbarat birimleri tarafından, hem de kendi kurumlarında tekrar araştırma yapılacak.

Başbakanlık Müsteşarı'nın gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışacak olan kurulda, tüm bakanlıklardan temsilciler bulunuyor.

Kurban Bayramı öncesi açıklanan kurulun, Başbakanlık bünyesinde hemen oluşturulduğu, ancak bayram tatilinin sona ermesiyle daha yoğun şekilde çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

İllerde de aynı görevi, valiler başkanlığında oluşturulan 'kriz masası' yürütecek.

Kurula itirazda bulunan kişilere ilişkin iddialar, detaylandırılarak tekrar incelenecek. Kişiyle ilgili bilgiler, bir yandan kurumlarına gönderilerek yeniden bir araştırma yapılması istenecek.

Şahısların kendisine ait görülen, ancak kendisinin kullanmadığı telefonlar yüzünden suçlu sayılmasının önüne geçilecek. Kişinin gerçekten o telefon üzerinden temas kurup kurmadığı belirlenecek.

İtirazları haklı bulunan kişilerin geri dönüşleri de yine yeni bir Kanun Hükmünde Kararname ile olacak. Haksız yere ihraç edildiği sonucuna varılanlar, çıkarılacak yeni bir KHK ile işlerine iade edilecekler.

ulusalkanal.com.tr