El Bab'da yeşil hat! Komuta Türkiye ve Rusya'da...

Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemeye yönelik operasyonlar devam ediyor. IŞİD'den büyük ölçüde kurtarılan El bab'ın güneyinde "Yeşil Hat" benzeri bir fiili hat kuruldu. Sivillerden arındırılan hattın bir tarafı Türkiye diğer tarafı Rusya'nın denetiminde. Bu arada Fırat Kalkanı Harekâtında 12 IŞİD'li daha etkisiz hale getirildi.

El Bab'da yeşil hat! Komuta Türkiye ve Rusya'da...

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar somut anlamda sonuçlarını vermeye başladı.

Teröristlerden temizlenen bölgelere yerel halk geri dönerken, El Bab kasabası da IŞİD'den büyük oranda temizlendi. Kasabanın güneyinde ise Kıbrıs’taki ‘Yeşil Hat’a benzer bir fiili hat oluştu. O hat ise Menbiç-Halep arasındaki M-4 karayolu oldu.

El Bab’ın güneyindeki karayolunun 8 ile 10 kilometrelik kısmı sivillerden arındırılmış durumda. Hattın derinliği bazı yerlerde 200 metreye kadar düşüyor. Hattın bir tarafı Türkiye diğer tarafı Rusya'nın kontrolünde bulunuyor.

ÖSO ile Suriye güvenlik güçleri arasında çatışma ortamının oluşmaması için ÖSO güçlerine bir Türk, rejim güçlerine ise bir Rus asker komuta ediyor. İki komutan arasında 24 saat açık bir irtibat hattı bulunuyor.

Bu arada El Bab'ı IŞİD'den tamamen temizlemeye yönelik operasyonlar da devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekâtının 180'nci gününde topçu birlikleri 41 IŞİD hedefini ateş altına aldı. Örgüte ait barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar baskı altına alındı. Türk savaş uçakları ise 11 ayrı hedefe hava harekâtı düzenledi. IŞİD'lilerin barınma maksatlı kullanıldığı 8 bina, 1'i bomba yüklü olmak üzere 2 araç imha edildi.

Koalisyon güçleri de düzenledikleri hava harekâtında 1 aracı imha etti 4 IŞİD'liyi öldürdü. Topçu atışları ve hava harekâtında toplam 12 terörist etkisiz hâle getirildi.

ulusalkanal.com.tr

suriye el bab Fırat Kalkanı Harekâtı Türkiye ve Rusya