Bilirkişi raporu kaza değil cinayet olduğunu ortaya koydu

Yılbaşı gecesi İstanbul Ümraniye mevkinde kar temizliği yapan 3 işçinin hayatını kaybettiği kazanın bilirkişi raporu hazırlandı. Bilirkişi raporu olayın kaza değil cinayet olduğunu gözler önüne serdi. Tutuklu sürücü Servet Bozkurt'un alkollü halde saatte 150 kilometre hızla gittiği belirtildi.

Bilirkişi raporu kaza değil cinayet olduğunu ortaya koydu

Yılbaşı gecesi İstanbul Ümraniye'de karla mücadele eden 3 işçinin hayatını kaybettiği trafik kazasında bilirkişi raporu tamamlandı. Bilirkişi raporu olayın kaza değil cinayet olduğunu ortaya koydu.

Trafik Kazaları Araştırma Uzmanı Fikret Ergül'ün hazırladığı raporda sabaha karşı emniyet şeridindeki iş makinesine çaparak 3 işçiyi öldüren Servet Bozkurt'un ‘Tedbirsiz ve saygısız.’ davrandığı vurgulandı.

Bozkurt'un uyarılara rağmen kar lastiği olmadan trafiğe çıktığı ve 1.71 promil alkollü halde 150 kilometre hızla gittiği belirlendi. Bilirkişi görüşünde olayın cezası cinayetle eş olan "bilinçli taksir" kapsamında değerlendirilebileceği ifade edildi.

Olayın ardından tutuklanan Servet Bozkurt ise sabaha karşı yaşanan kazanın "bir otobüsün kendisini sıkıştırmasıyla gerçekleştiğini" öne sürdü.

2016'ın ilk günü yaşanan olayda karla kaplı yolu trafiğe açmak için görev yapan 48 yaşındaki Selahattin Karaman ve 53 yaşındaki Abdullah Ceylan ile yine 53 yaşındaki Alican Gürkan hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr