Ulaştırma Bakanı'ndan Mahmutbey gişelerine çözüm: Zamanla alışılır

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılması ile birlikte trafik yoğunluğunun iki kat arttığı Mahmutbey gişeleri için, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan ilginç bir yorum geldi. Arslan, sürücülerin farklı çıkış yollarını kullanması gerektiğini söyledi. Ancak alternatif hiçbir güzargah yok.

Ulaştırma Bakanı'ndan Mahmutbey gişelerine çözüm: Zamanla alışılır

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasının ardından kabusa dönen Mahmutbey gişeleri hakkında konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, köprünün bağlantı yollarının yapılmaması nedeniyle ağır vasıta araçlar için mecburi istikamet olan Mahbutbey gişelerinde yaşanan trafik yoğunluğunun zamanla aşılacağını kaydetti.

Sürücülerin farklı çıkış yollarını kullanebileceğini söyleyen Arslan'ın, alternatif olarak bir yol göstermemesi dikkat çekti.

Gişelerdeki yoğunluğun tek çözümü, 2018'in ilk yarısında tamamlanması öngörülen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolları.

Yapımı devam eden Avrasya Tünelleri hakkıında da konuşan Bakan, 20 Aralık'ta açılak tünellerin köprü bağlantı yollarında ciddi bir rahatlamaya neden olacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr