Hayat Eve Sığar çağrıları

Türkiye Kovid-19 hastalığı ile mücadele ederken, yurttaşların evde kalmaları için çok sayıda çağrılar yapılıyor. Futbolcular, basketbolcular, sanatçılar “hayat eve sığar” dedi, hazırladıkları videolarla virüsün yayılmaması için evde kalınmasını istedi.

Hayat Eve Sığar çağrıları

“Evde kal” çağrıları yükseliyor, koronavirüs salgınının yayılmaması için sanatçılar, sporcular, devlet yetkilileri evde kalmanın önemini, hazırladıkları videolarla anlattılar.

Kimi enstrümanıyla, kimi top yerine evde peçete sektirerek, evde kal çağrısı yaptı.

9 sanatçı “hayat eve sığar” kampanyasına destek olmak için Barış Manço’nun “nane, limon kabuğu” şarkısını enstrümanlarıyla evlerinde çaldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 9 sanatçının hazırladığı videoyu, "Müzik iyi ki var! Sanat iyi ki var! Hayatı evlerine sığdırıp bu güzel şarkıyı bizlere armağan eden sanatçılarımıza en derin şükranlarımızla..." diyerek sosyal medyadan paylaştı.

Elazığ Belediyespor oyuncuları evlerinde peçete sektirerek Elazığlı vatandaşları evlerinde kalmaları hususunda uyardı. Milli futbolcu Merih Demiral da bu çağrıya destek verdi.

NBA’de mücadele eden Milli Basketbolcumuz Cedi Osman da “evde kal” diyerek kendi hesabından bir video paylaştı.

Sivas Valiliği de evde kal çağrısı yaptı. Sivas’ın sokaklarını “bu da gelir bu da geçer” şarkısıyla bir video klipte buluşturan Valilik, Kovid-19’la mücadeleye dikkat çekti.

Ağrı’da ise trafik polisleri, araçların tepe lambalarına "Evde kal Ağrı", "Hayat eve sığar" yazılarının bulunduğu ışıklı tabela yerleştirerek zorunlu olmadıkça evlerden çıkılmaması uyarısı yaptı.

ulusal.com.tr

koronavirüs