Diyarbakır ve Şırnak'de polise saldırı

Bugün 3 şehit haberi daha geldi. Diyarbakır ve Şırnak'taki PKK saldırılarında 3 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı

Diyarbakır ve Şırnak'de polise saldırı

Önce Diyarbakır, ardından Şırnak'ta yaşandı PKK saldırıları. O saldırılarda 3 polis şehit oldu.

İlk saldırı Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde saat 13.30 sıralarında yaşandı.

Selahattin Eyyubi Bulvarı kavşağında beyaz renkli otomobilden inen yüzü maskeli bir PKK'lı uzun namlulu silahla kavşaktaki trafik polisi aracına ateş etti. Terörist olayın ardından aynı araca binerek kaçtı.

Çevredeki vatandaşlar hemen polisin yardımına koştu. Yaralı 2 polis memuru hastaneye kaldırıldı. Ancak yardımlar yeterli olmadı. Polis memurlarından Ahmet Kılıç ve İlker Narin kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.

Olay sonrasında bölgeye giden polis ekipleri güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Saldırıya uğrayan aracın içerisinde çok sayıda mermi bulundu.

Valilik, PKK'lıların Peyas mahallesinde aracı ve silahı bırakarak kaçtığını açıkladı.

Şırnak'ın Silopi İlçes'inde de bir polis şehit oldu.

Dün gece hendek kazmaya çalışan PKK'lılara polis müdahale etmiş, çıkan çatışmada 3 terörist öldürülmüştü. ilçedeki gerginlik gündüz saatlerinde de devam etti. PKK'lılar, Barbaros Mahallesi'ndeki olaylara müdahale için giden polise saldırdı.

Zırhlı aracının geçişi sırasında yola önceden tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 polis şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Yaralı polisleri Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sık sık silah ve patlama seslerinin duyulduğu mahallelerden dumanlar yükseldiği görüldü.

polis diyarbakır silopi şınak