Kalkışma öncesi ABD bariyerlerle güvenliği arttırdı

FETÖ'cü darbe girişimi öncesi Amerika'nın kullandığı İncirlik Hava Üssü'nde olağan dışı bir hareketlilik yaşandığı ortaya çıktı. Daha önce kalkışmaya ilişkin bazı gizli toplantıların yapıldığı belirtilen İncirlik'te Amerikalıların kendilerine ayrılan her bölümü beton bariyerlerle çevirdiği, gereğinden fazla su ve gıda temini yaptığı tespit edildi.

Kalkışma öncesi ABD bariyerlerle güvenliği arttırdı

Bozguna uğratılan FETÖ'cü darbe girişimi öncesi terör örgütlerine destek veren Amerika'nın kullandığı İncirlik Hava Üssü'nde dikkat çeken bir hareketlilik yaşandığı belirlendi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Amerikalıların kullanımındaki sosyal tesislerden, faaliyet alanlarına kadar her yer beton bariyerler ile kapatıldı. Giriş çıkışlarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Haberde, İncirlik Üssünde görevli Amerikalı askerler için önceki ayların aksine gereğinden fazla gıda ve su gibi temel ihtiyaçların temin edildiği belirtildi.

Hava Üssünün su tedariğini yapan firmanın 15 Temmuz öncesi su talebini karşılamakta sıkıntı çektiği, diğer illerden su getirttiği de ifade edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Bekir Ercan Van tutuklanmıştı. Van, kalkışma başarısız olunca Amerika'dan sığınma talebinde de bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr