Anadolu Yıldızı 2021 Tatbikatında gözler Dumanlı Dağı'na çevrildi

Anadolu Yıldızı 2021 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ilk bölümü tamamlandı. Adalar Denizi üzerince icraa edilen tatbikat senaryosunda batma tehlikesi geçiren, düzensiz göçmenlerin bulunduğu ticari gemideki kazazedeler kurtarıldı.

Anadolu Yıldızı 2021 Tatbikatında gözler Dumanlı Dağı'na çevrildi

Anadolu Yıldızı 2021 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın Ege Denizi'nin uluslararası suları ve hava sahasında gerçekleştirilen ilk bölümü sona erdi.

İskiri ve İpsara adaları arasında icra edilen tatbikat, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla yapıldı.

İlk safhada, Kara Kuvvetleri'nden bir arama kurtarma helikopteri, Hava Kuvvetleri'nden bir arama kurtarma uçağı ve bir arama kurtarma helikopteri bulundu.

Tatbikatta ayrıca Deniz Kuvvetleri'nden bir fırkateyn, Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 korvet, 4 Sahil Güvenlik botu, bir arama kurtarma uçağı ve 2 arama kurtarma helikopteri de görev aldı.

Tatbikat senaryosunda Arama Kurtarma ekipleri, batma tehlikesi geçiren, düzensiz göçmenlerin bulunduğu ticari gemideki kazazedeleri kurtardı.

Kuru yük gemisi yerine teknenin kullanıldığı senaryoda, kazazedeleri temsilen 4 cansız manken ve 6 personel denize bırakıldı.

Anadolu Yıldızı 2021 tatbikatının ikinci senaryosu, İzmir Menemen'in Dumanlı Dağı'nda icra edilecek.

tatbikat sahil güvenlik komutanlığı Anadolu Yıldızı 2021 tatbikatı Anadolu Yıldızı adalar denizi Dumanlı Dağı