Asansör Faciası Davası'nda tutuklu sanık kalmadı!

İstanbul Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasında tutuklu sanık kalmadı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Murat Aytimur, Önder Türksoy ve Turgay Dalkılıç'ın tahliyesine karar verdi.

Asansör Faciası Davası'nda tutuklu sanık kalmadı!

İstanbulMecidiyeköy’deki asansörfaciasıyla ilgili görülen davada tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 3 sanık için de tahliye kararı verdi. Böylece 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasında tutuklu kimse kalmadı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Murat Aytimur, Önder Türksoy ve Turgay Dalkılıç katıldı. Tutuksuz 21 sanık ve mağdurun da avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme ara kararını açıkladı. Tutuklu sanıklar Murat Aytimur, Önder Türksoy ve Turgay Dalkılıç'ın "suçun vasfı, karartılacak delil bulunmadığı, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi" göz önüne alarak tahliyelerine karar verildi.

Mecidiyeköy'de 6 Eylül'de yaşanan faciada, inşaata malzeme ve işçi taşıyan asansörün 32. kattan zemine düşmesi sonucu 10 işçinin yaşamını yitirmişti.

ulusalkanal.com.tr

istanbul dava facia mecidiyeköy asansör